torsdag 22 mars 2012

Äpplen är nyttigare än vad vi tror

Enligt de senaste vetenskapliga undersökningarna om äpplets effekter på hälsan har det visat sig att färska äpplen kan förbättra vår minnesförmåga och bevara vår allmänna hjärnhälsa. I en undersökning vid universitetet i Massachusetts kom man fram till att äppeljuice var lika effektivt som Alzheimers mediciner vad det gäller produktionen av kemikalier i hjärnan som styr minnet.

Ytterligare studier vid samma universitet har visat att en regelbunden konsumtion av äpplen kan motverka skador på neuroner vid åldrande, och dessutom motverka och rentav förbättra vissa symptom vid Alzheimers. Äpplen blir alltmer associerade med hjärnhälsa då undersökning efter undersökning visar att antioxidanterna och flavonoiderna i äpplen reducerar inflammationen i hjärncellerna och oxidationen som uppstår som en följd av fria radikaler.

Man rekommenderar att man för hjärnans skull ska äta två äpplen om dagen, eller cirka 30 centiliter (riktig äppeljuice, inte den gjord på koncentrat) äppeljuice.
Äpplen har alltså visat sig vara bra för våra kognitiva funktioner. Man har också länge rekommenderat diabetiker och hjärtsjuka att regelbundet äta äpplen. Dessutom är de utmärkta att äta för de som lider av högt kolesterol, fetma och förstoppning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar