torsdag 22 december 2011

Sätt upp mål för 2012 idag!

Dem sedvanliga nyårslöfterna börjar närmar sig, nytt år, nya möjligheter och kanske dags att börja träna? Inte ovanligt taget från en "Svenssons" mun och visst brukar många vara duktiga första, andra.....tredje veckan på året?! Där börjar det avta och motivationen sjunker.....
Ett tydligt tecken på det är folkmassan på gymen efter nyårsafton, går knappt att andas och röra sig bland vikterna. Folk står uppradade på motionscyklarna, stepmaskinerna, löparbanden svettandes mer än någonsin och jag blir glad när jag ser folk i rörelse, underbart! Men som alla andra år avtar massan bitvis vecka efter vecka och folk åtegår till sin vardag och drar ner på sin motion. Och så behöver det naturligtvis inte att vara! 

Nu har ni chansen att sätta upp nya, rejäla men ändå realistiska mål för året 2012!
Stå inte vid tolvslaget och endast mumla för dig själv "nu ska jag börja träna" eller "jag ska gå ner 10 kg" och sedan svepa glaset med champange. Nej, själva löftet och "målet" ska planeras samt skrivas ner i din nya TRÄNINGSDAGBOK för att verkligen få det på svart och vitt. Vad vill du med ditt liv, är du nöjd din kosthållning och träning? Vad behöver förbättras? Vad ska du satsa på, teckna gymkort, köpa utrustning så som TRX, Kettlebell, fria vikter, pilatesboll etc så du kan träna hemma.

1) Börja med att köpa en "ego" julklapp och investera i nya schyssta träningskläder som får dig att må bra. Jag garanterar att motivationen ökar med nya kläder!

2) Väg och mät dig! Ta bilder på dig själv så du har något att jämföra med.

3) Sätt upp korta- och långsiktiga mål för din nya livsstil. Det behöver inte endast vara inom kost och träning utan det kan lika gärna vara i arbetslivet. Vi får inte glömma att alla delar av vårt liv påverkar vår hälsa.

4) Fundera ut vad som är viktigt i din träning! Är det den fysiska statusen (utseendet) eller välbefinnandet (inombords)? Hur mycket är du villig att träna för att uppnå dina resultat? Är dina mål realistiska? Klarar du av att göra upplägg själv eller behöver du hjälp av en PT?

5) Hur lägger du upp din kost? Finns det basmat i ditt kostschema? Fundera en extra gång om du väljer en diet som LCHF, Atkins eller Viktväktarna. Är det verkligen nödvändigt att utesluta näringsämnen för att leva ett sund och hälsosamt liv? Hur tänker göra i framtiden? Är detta något kortsiktigt, passar detta dig?

Tänk på att det inte finns några genvägar för den investeringen du gör! Att träna och äta nyttigt och må bra är en investering du gör för framtiden, precis som när du sparar pengar till din pension! Sparar du inte kommer du heller inte ha något när du väl går i pension, så kan du se på träning och kost också. Du har ett liv att leva, motionera så mycket du kan, ät näringsrika råvaror och uteslut inga näringsämnen. Ta hand om din kropp, vårda den väl, lyssna på den i alla lägen för att du ska orka i framtiden. Tänk aldrig kortsiktigt! Kroppen är fantastisk och kan reparera sig från många skador och infektioner med rätt kost och träning men en slitsam och osund kropp som inte får den näring och motion som den behöver för att må bra, kommer inte hålla lika länge. Du har ett liv att leva, investera i det och hoppa över alla möjliga ursäkter det finns från att inte motionera och äta sunt. Du och din kropp kommer tacka dig en dag!

En vecka har 168 timmar och det räcker att motionera 4-6 timmar i veckan för att kroppen ska må bra! Hitta dina timmar i din vardag, för dem finns, det lovar jag dig! Handlar endast om att prioritera sitt eget liv före allt annat och dessa ynka timmar är vilken individ som helst värd.

Så ge dig själv ett löfte, ett mål att kämpa för under 2012! Ingen annan än du själv kommer tacka dig för det och det är det viktigaste, kom ihåg det!

Lycka till!

TRX och Rip Trainer är givet som årets julklapp!
Mer om det senare!


2 kommentarer:

  1. Mitt mål för 2012 är att ta guld i Räddningstjänstens idrotts medalj. Blir jävligt tungt! Gladiatorerna var den största utmaningen, nu kommer nästa.

    SvaraRadera
  2. Tummen upp för utmaningen! Klarar du Gladiatorerna så klarar du vad som helst;)

    SvaraRadera