tisdag 24 maj 2011

Veckans tips! Till alla brödälskare!

Veckans tips är till alla er brödälskare!
Det finns allt för många som undviker bröd p.g.a antalet kilokalorier eller kolhydraterna som finns i bröd och väljer därmed knäckebröd, trots att de avgudar bröd.
Tänk om du kunde njuta av underbart gott och sannslöst nyttigt bröd utan att tänka på dessa kolhydrater?

Brödet är förmodligen det godaste jag ätit, det är oerhört saftigt.
Hemligheten är dess nyttiga fetter, brödets "mjöl" är nämligen nötter!
Det är endast nyttiga fetter och bra med proteinkällor med!
Receptet måste ni prova! Ni kommer inte bli besvikna!

                                          Bild: Yvonne Andersson


Du behöver följande ingredienser:

250 gram Keso 1,5 % fett
6 ägg
1 struken matsked bakpulver
4 ½ dl sötmandelmjöl
1 ½ dl hasselnötsmjöl
ca ½ dl sesamfrön
ca ½ dl krossat linfrö
Lite salt eller någon annan krydda, t ex brödkrydda
Solroskärnor

Blanda alla ingredienser väl. Du maler ner sötmandel och hasselnötter till mjöl.
Klä en 1 ½ liters brödform med bakplåtspapper.
Häll ner smeten och fördela den jämnt i formen.
Strö över solroskärnor.

Grädda i 160 grader i varmluftsugn (175 grader i vanlig) i mitten av ugnen i 45 minuter.
Ta ut brödet ur formen och låt kallna under bakduk.
Brödet förvaras i kylen i en plastpåse, låt gärna bakduken vara kvar så suger den upp ev. fukt i påsen.


Prova och njut!

4 kommentarer:

  1. Grymt tips! Ska jag verkligen prova nu i veckan :D Hur många kalorier el kolhydrater innehåller brödet på ett ungefär? =P

    SvaraRadera
  2. Jag ska ta reda på det:) återkommer med det senare idag:)

    SvaraRadera
  3. Har provat receptet nu och det va sjukt gott! :) tagit reda på hur mkt kalorier el kolhydrater brödet inneåller på ett ungefär? =P

    SvaraRadera
  4. undrar också hur många kalorier =P grym blogg!!

    SvaraRadera