söndag 28 november 2010

1:a adventsfirande med familjen:)

Det blev lite 1:a adventsfirande på vårt eget sätt på Herrestadsgatan ikväll. Ingen traditionell mat serverades utan vi bestämde oss för att ha ungsbakad kycklingfilé, grönsaker och dippsås. Till snacks efteråt blev det ungsbakade kastanjer och sötmandel, underbart gott!


Vi (eller Johan rättare sagt) gjorde vår egen marinad som vi penslade på kycklingen. Skivad gurka, morot och selleri tillsammans med kesella och en dippmix. Perfekt söndagssnacks!

     


Så här ser kastanjer ut för er som inte vet. Den till höger är skalad och smakar helt underbart. Om ni inte  provat det, rekommenderar jag det varmt. Lägg de på en plåt i ca 40 min i ugnen, glöm inte att göra ett snitt på de innan annars exploderar de i ugnen. Kastanjer är enormt nyttigt! Återkommer en annan gång med dess näringsinnehåll.

 

Lilla Hugo gillar också morötter!


Ha en fortsatt trevlig 1:a advent /Dajana

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Tack för en bra blogg och grym inspirationskälla :)läser den nästan varje dag! Detta recept verkar super gott och tänkte fråga om tips på en god och nyttig marinad till kycklingen? :) Kramar!

    SvaraRadera
  2. Tusen tack! Roligt att höra, värmer verkligen! Absolut, jag har några på lager. Kan göra ett inlägg om det ikväll:)

    SvaraRadera