Bild: Recept.nu
250 g Kesella 1 % fett
50 gram jäst
17 dl vetemjöl (Byt hälften mot rågsiktsmjöl eller glutenfritt mjöl.)
1/2 tsk salt
1 ägg
1/2 l havremjölk
3 pkt saffran
1 dl rapsolja
Russin
50 gram jäst
17 dl vetemjöl (Byt hälften mot rågsiktsmjöl eller glutenfritt mjöl.)
1/2 tsk salt
1 ägg
1/2 l havremjölk
3 pkt saffran
1 dl rapsolja
Russin
Arbeta ut degen tills den blir smidig och släpper bunken. Strö över lite mjöl, låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek (ca 1 timme). Lägg degen på mjölat bakbord och forma lussekatter. Lägg dem på bakplåtspapper, pensla med ägg och garnera med russin.
Grädda mitt i ugnen 8-10 min 225-250 grader.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar