torsdag 2 december 2010

Veckans tips!

Julen närmar sig med stormsteg och det är ingen hemlighet att vi har en tendens till att äta en hel del godsaker under denna tid. De flesta älskar lussekatter och därför tänker jag rekommedera er ett gott recept på dessa underbara bullar. Kesellan gör dem mycket mer saftiga!



                                         Bild: Recept.nu

250 g Kesella 1 % fett
50 gram jäst
17 dl vetemjöl (Byt hälften mot rågsiktsmjöl eller glutenfritt mjöl.)
1/2 tsk salt
1 ägg
1/2 l havremjölk
3 pkt saffran
1 dl rapsolja
Russin

Rör ut jästen i bunken och häll en skvätt av havremjölken. Tillsätt ett lätt vispat ägg och kesella. Värm rapsoljan i en kastrull, häll i resten av havremjölken och degspadet i bunken. Tillsätt saffran, en större del av mjölet och saltet.

Arbeta ut degen tills den blir smidig och släpper bunken. Strö över lite mjöl, låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek (ca 1 timme).  Lägg degen på mjölat bakbord och forma lussekatter. Lägg dem på bakplåtspapper, pensla med ägg och garnera med russin.

Grädda mitt i ugnen 8-10 min 225-250 grader.

Smaklig spis!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar